Slastice i kolači

Slatka napast

Šarlota s parfe kremom od čokolade i malinama

Šarlota s parfe kremom od čokolade i malinama idealna je čokoladna tortica za razne prigode ili kad se samo zaželite slatkog. Potrebno je svega nekoliko sastojaka, gotova je za tren i bez uključivanja pećnice.Zahvaljujemo blogerici Nini s bloga Bake me by Nina na ustupljenom receptu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Šarlota s parfe kremom od čokolade i malinama

Sastojci

Priprema

  1. Piškote kratko namočite u mlijeku, pa ih posložite u kalup promjera Ø 22 cms pomičnim obrubom.Piškote posložite i uz rub obruča s unutarnje strane.
  2. U hladno mlijeko dodajte mješavinu za Parfe kremu. Mikserom miksajte dok se krema ne stisne, oko 5 minute.
  3. U kalup za tortu odmah nanesite pola količine kreme, posložite red malina, pa opet ostatak kreme.Površinu ukrasite preostalim malinama. Ohladite u hladnjaku 1 sat ili preko noći.

Posluživanje: Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savjet: Na dno kalupa možete postaviti papir za pečenje kako bi kasnije lakše rukovali s tortom.

Rajčica

Za rajske užitke