Pileći wok sa shiitake gljivama
- Recept by coolinarika.com -Kada raspolažete s dvadesetak minuta vremena, a želite kompletan obrok, pileći wok sa shitake gljivama je ukusno rješenje za ovaj vremenski izazov.
![Pileći wok sa shiitake gljivama](https://piovariations.cdn.podravka.net/b30e31b4-91f7-11eb-8a4f-66166ab31b4a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Meso narežite na trakice, a gljive na listiće. Luk narežite na ploške, a tikvice na rezance. U woku na dobro zagrijanom ulju popecite meso. Dodajte luk i kratko pecite uz miješanje, da postane staklast. Zatim dodajte tikvice pa gljive. Kratko popecite uz miješanje. Ulijte 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte još nekoliko minuta. Pred kraj dodajte sojin umak.
Posluživanje: Jelo pospite ispranim klicama i poslužite s rižom ili tjesteninom.
Savjet: Shiitake gljive su vrlo brzo gotove.