Čokoladne cake pop lizalice s krupicom i kokosom
- Recept by coolinarika.com -Čokoladne cake pop lizalice s krupicom i kokosom pravo su nam otkriće u svijetu slastica. Koliko god im se želimo diviti, ovi slatki dokazi nestaju nevjerojatnom brzinom, bez obzira na prigodu ili doba dana.
Priprema
U posudu ulijte kokosovo mlijeko, dodajte šećer, sol i ekstrakt vanilije. Promiješajte i zavrijte. Zatim na laganoj vatri postepeno dodavajte krupicu i neprestano miješajte. Nastavite kuhati još 2 minute da se krupica zgusne. Maknite posudu s vatre i umiješajte kokosovo brašno. Mješavinu od krupice stavite u posudu, prekrijte folijom i stavite na hladno na 30 minuta. Ohlađenu smjesu podijelite na kuglice od 60 g te ih oblikujte u oblik lizalica. Zatim u sredinu lizalica zabodite drvene štapiće. Oblikovane lizalice stavite na hladno barem na 1 sat. Otopite čokoladu, umiješajte rastopljeno kokosovo ulje i prelijte je u višu čašu. Ohlađene lizalice potopite u čašu s rastopljenom čokoladom. Prelivene lizalice stavite na papir za pečenje da se čokolada potpuno stvrdne.
Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.
Savjet: Lizalice možete čuvati na hladno do 3 dana.