Pileći ragu s knedlama od palente s limunom i bosiljkom

Knedle od palente odlično nadopunjavaju svako mesno jelo. Poslužene s pilećim raguom čine kompletan ručak, a aroma limuna i bosiljka daje dodatnu vrijednost okusa.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Pileći ragu s knedlama od palente s limunom i bosiljkom

Sastojci

Sastojci za knedle

Sastojci za ragu

Priprema

  1. Priprema knedli
  2. Sadržaj posudice kokošjeg temeljca stavite u 500 ml vrele vode i kratko (2-3 minute) prokuhajte.
  3. U lonac ulijte 300 ml kokošjeg jušnog temeljca, limunov sok i sol i pustite da zavrije.
  4. Zatim postepeno umiješajte 100 g palente. Kad se počne zgušnjavati dodajte 40 g maslaca.
  5. Palenta će se kuhati jedno 5 minuta. Pri miješanju si pomognite kuhačom jer se palenta prilično zgusne.
  6. Kuhanu palentu ulijte u čisti lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 30 minuta da se staloži.
  7. U većem loncu zagrijte preostalo 200 ml kokošjeg jušnog temeljca, a zatim dodajte ohlađenu palentu. Kuhajte dok se sve skupa jako ne zagrije i dok palenta postane opet kremasta.
  8. Sada dodajte 100 g kiselog vrhnja, 40 g maslaca i 80 g parmezana. Dobro promiješajte, maknite s vatre i dodajte narezani svježi bosiljak.

Priprema ragua

  1. Pripremite kokošji temeljac tako da sadržaj posudice stavite u 500 ml vrele vode i kratko (2-3 minute) prokuhate.
  2. Pileće batke narežite na manje komade i prema potrebi uklonite kožu.
  3. U tavi zagrijete maslinovo ulje te dodajte sitno nasjeckani luk, celer i mrkvu. Pržite na laganoj vatri 5 minuta.
  4. Sada dodajte piletinu i sitno nasjeckani češnjak. Promiješajte i kuhajte 5 minuta. Zatim sve skupa zalijte vinom i dodajte lovorov list i prokuhajte.
  5. Kad se sva tekućina prokuha dodajte mljevenu papriku, sol i papar, promiješajte i zalijte kokošjim temeljcem.
  6. Nastavite kuhati na laganoj vatri još 30 minuta da meso omekša i umak zgusne.

Posluživanje: Palentu ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim oblikujte knedle.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina