BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Brownie ala stracciatella

Jedan od najpopularnijih američkih deserata u obliku čokoladne kocke je brownie. Oduzeli smo mu gluten i dodali mascarpone, a rezultat je brownie bez glutena ala stracciatella.

  • 50 min
  • Jednostavno
Brownie ala  stracciatella

Sastojci

Za kremu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Složite priloženi papirnati kalup za pečenje prema uputi.
  2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte šećer, jaja i omekšali maslac. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Tijesto ulijte u papirnati kalup za pečenje. Po površini tijesta ravnomjerno rasporedite komadiće čokolade i lagano ih utisnite u tijesto.
  4. Pecite u pećnici 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu.
  5. Za tanke čokoladne listiće, čokoladu otopite na pari, izlijte na papir za pečenje veličine 30X40 cm i razmažite u tankom sloju.
  6. Papir zarolajte i ostavite na hladnom mjestu da se čokolada stvrdne. Hladnu čokoladu, još zamotanu u papiru zdrobite da dobijete tanke listiće.
  7. Za kremu, Šlag 5+ izmiksajte s krem sirom mascarpone i umiješajte polovicu količine zdrobljene čokolade, odnosno listića.
  8. Kremu nanesite preko ohlađenog brownie-a, a zatim pospite preostalim listićima čokolade.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim izrežite na kocke.

Savjet: Kremu je dovoljno izmiješati pjenjačom da bude glatke strukture.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus