Brownie ala stracciatella
- Recept by coolinarika.com -Jedan od najpopularnijih američkih deserata u obliku čokoladne kocke je brownie. Oduzeli smo mu gluten i dodali mascarpone, a rezultat je brownie bez glutena ala stracciatella.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). Složite priloženi papirnati kalup za pečenje prema uputi. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte šećer, jaja i omekšali maslac. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u papirnati kalup za pečenje. Po površini tijesta ravnomjerno rasporedite komadiće čokolade i lagano ih utisnite u tijesto. Pecite u pećnici 30 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu. Za tanke čokoladne listiće, čokoladu otopite na pari, izlijte na papir za pečenje veličine 30X40 cm i razmažite u tankom sloju. Papir zarolajte i ostavite na hladnom mjestu da se čokolada stvrdne. Hladnu čokoladu, još zamotanu u papiru zdrobite da dobijete tanke listiće. Za kremu, Šlag 5+ izmiksajte s krem sirom mascarpone i umiješajte polovicu količine zdrobljene čokolade, odnosno listića. Kremu nanesite preko ohlađenog brownie-a, a zatim pospite preostalim listićima čokolade.
Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja, a zatim izrežite na kocke.
Savjet: Kremu je dovoljno izmiješati pjenjačom da bude glatke strukture.