Popečci sa šunkom i cvjetačom

Cvjetača je povrće koje ne spada u kategoriju omiljenih, pa su recepti u kojima je njezin okus dobro zakamufliran često na listi poželjnih. Spremite stoga recept popečci sa šunkom i cvjetačom, jelo koje će voljeti odrasli i djeca.

  • 30 min
  • Jednostavno
Popečci sa šunkom i cvjetačom

Sastojci

Za posluživanje:

  • kriške limuna

Priprema

  1. Cvjetaču kuhajte u velikom loncu s kipućom posoljenom vodom dok ne omekša.
  2. Dobro je ocijedite i ostavite sa strane da se ohladi.
  3. Ohlađenu cvjetaču stavite u veliku zdjelu sa šunkom, češnjakom, peršinom, vlascem, Vegetom, parmezanom, krušnim mrvicama, brašnom i jajima te promiješajte da se svi sastojci sjedine. Posolite i popaprite po želji.
  4. U velikoj tavi zagrijte 2 žlice ulja. U serijama dodajte 1 punu žlicu smjese za popečke i žlicom je lagano poravnajte.
  5. Pecite 2 – 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene. Popečke prebacite na papirnati ubrus da se ocijede. Ponavljajte postupak na preostalom ulju dok ne potrošite svu smjesu.

Posluživanje: Poslužite s kriškama limuna. (10 popečaka)

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh