Domaći kruh
- Recept by coolinarika.com -Čak i ako ne morate isprobati novu mješalicu tijesta ili pekač kruha, dajte si oduška i ukućane razveselite kruhom pečenim u vašem domu. Pa i ne uspije li besprijekorno, njegov će se miris dugo osjećati u vašoj kuhinji.

Priprema
Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu oko 10 minuta. Prosijanom brašnu dodajte sol i kvasac pa pomiješajte s preostalom vodom. Umiješajte rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto. Ostavite neka se diže na toplom mjestu oko 30 minuta. Tijesto premijesite, oblikujte štrucu i stavite u namašćeni kalup. Prije pečenja tijesto stavite još jedanput dizati. Zarežite ga nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrijanu pećnicu na 225°C i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170°C i pecite još 35 minuta.
Posluživanje: Domaći kruh poslužite uz bogat uskršnji doručak.
Savjet: Za ljepšu boju kruha, prije pečenja premažite ga mješavinom žumanca i vode.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Kruh pripremite do kraja, ohladite i narežite na kriške. Stisnite ih u cjelinu, spremite u plastičnu vrećicu i zatim u zamrzivač. Odmrzavanje: Željenu količinu kruha izvadite iz zamrzivača i zamotajte u aluminijsku foliju. Zagrijavajte u pećnici na 50°C dok kruh ne omekša.Trajnost: 60 dana.