Slasni lungić s pikantnim batatom

Marinada za pikantno pečenje doprinijet će da lungić bude još slasniji, a dodatak papra i češnjaka učinit će zalogaj pikantnijim.

  • 30 min
  • Jednostavno
Slasni lungić s pikantnim batatom

Sastojci

Priprema

  1. Meso sa svih strana pospite Vegetom Natur grill za pikantno pečenje i ostavite neka odstoji 30 minuta.
  2. Marinirano meso pecite na roštilju ili grill tavi u komadu 2 – 3 minute sa svih strana, pa zamotajte u foliju i ostavite 15 minuta.
  3. Foliju odmotajte, pa meso narežite na deblje medaljone.
  4. Ako je file veći od 500 g ili želite jače pečeno meso, nakon grilla dovršite u pećnici 10 – 15 minuta na 180 °C.
  5. U manju posudicu stavite maslinovo ulje. Dodajte jedan po jedan začin, sol i promiješajte.
  6. Batat ogulite i narežite na ravnomjerne komade pa prelijte maslinovim uljem sa začinima.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 30 – 40 minuta.

Posluživanje: Slasni lungić poslužite s pikantnim batatom, blagim ajvarom i miješanom salatom.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje