Slasni lungić s pikantnim batatom
- Recept by coolinarika.com -Marinada za pikantno pečenje doprinijet će da lungić bude još slasniji, a dodatak papra i češnjaka učinit će zalogaj pikantnijim.
Priprema
Meso sa svih strana pospite Vegetom Natur grill za pikantno pečenje i ostavite neka odstoji 30 minuta. Marinirano meso pecite na roštilju ili grill tavi u komadu 2 – 3 minute sa svih strana, pa zamotajte u foliju i ostavite 15 minuta. Foliju odmotajte, pa meso narežite na deblje medaljone. Ako je file veći od 500 g ili želite jače pečeno meso, nakon grilla dovršite u pećnici 10 – 15 minuta na 180 °C. U manju posudicu stavite maslinovo ulje. Dodajte jedan po jedan začin, sol i promiješajte. Batat ogulite i narežite na ravnomjerne komade pa prelijte maslinovim uljem sa začinima. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C 30 – 40 minuta.
Posluživanje: Slasni lungić poslužite s pikantnim batatom, blagim ajvarom i miješanom salatom.