Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Chicken quinoa bowl

Pileći zabaci i kvinoja glavni su sastojci chicken quinoa bowl. Ovaj sklad ne bi bio postignut bez biranih aroma te okusa i boja šarenog povrća.

  • 45 min
  • Jednostavno
Chicken quinoa bowl

Sastojci

  • 120 ml maslinovog ulja
  • ocijeđeni sok jednog limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice Vegeta Maestro Curryja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica meda
  • 2 žličice Vegete
  • 500 g otkoštenih pilećih zabatka
  • 200 g kvinoje
  • 100 g Podravka Kukuruza šećerca
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 veća mrkva
  • 1 salatni krastavac
  • 1 crvena paprika
  • 1 mlada luka
  • 4 šake miješane zelene salate (rikola, matovilac, potočarka…)

Priprema

  1. U posudu stavite maslinovo ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, curry, jabučni ocat, med, Vegetu i dobro promiješate.
  2. Pola pripremljene smjese prelijte po piletini i ostavite  stajati u hladnjaku najmanje 1 sat (ili preko noći).
  3. Kvinoju kuhajte 12 minuta u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite i ohladite.
  4. Na dobro zagrijanom grillu ili grill tavi ispecite mariniranu piletinu sa svake strane, dok ne bude potpuno pečena iznutra. Ostavite da se malo ohladi pa je narežite na deblje ploške.
  5. U zdjeli za salatu pomiješajte kvinoju, piletinu, kukuruz šećerac, rajčicu narezanu na četvrtine, mrkvu narezanu na štapiće, krastavac narezan na tanke ploške, papriku, narezana na kockice i narezan mladi luk.
  6. Prelijte ostatkom marinade i promiješajte.

Posluživanje: Na tanjur za posluživanje stavite šaku zelene salate i preko nje salatu sa kvinojom i piletinom i poslužite.

Savjet: Sjemenke kvinoje prije kuhanja isperite pod mlazom hladne vode uz protresanje i miješanje. 

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”