Japanski vjetar

Ljubiteljima kremastih kolača sigurno neće promaknuti recept Japanski vjetar u našem izdanju. Poznati desert obogatili smo Lino Lada Gold Creamy okusom. Bogat okus lješnjaka i kremoznost savršeno su se uklopili uz pjenastu strukturu deserta. Blogerici Mateji Krvarić zahvaljujemo na ustupljenom receptu.

  • 150 min
  • Srednje zahtjevno
Japanski vjetar

Sastojci

Za kore:

Za kremu od Lino Lade:

Priprema

  1. Bjelanjke i sol miksajte dok ne postanu pjenasti. Za vrijeme miksanja postupno dodajte šećer. Kada dobijete glatku i sjajnu smjesu, a šećer se rastopi umiješajte limunov sok i Gussnel.
  2. Pećnicu s ventilatorom zagrijte na 130°C.
  3. Smjesu bjelanjaka rasporedite preko papira za pečenje i poravnajte da dobijete koru. Stavite u zagrijanu pećnicu i sušite 1,5-2h. Ostavite da se ohladi u pećnici.
  4. Ohlađenu koru izrežite na 3 jednake trake.
  5. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i burbon vanilija šećerom, dodajte Gussnel i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte, u smjesu jaja dodajte najprije malo mlijeka da se temperira.
  6. Zatim dodajte ostatak mlijeka i vratite u lonac. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Miješajte da izbjegnete grudice.
  7. Kremu izlijte u posudu koju ste obložili prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi.
  8. Kada se krema ohladila, umiješajte mikserom omekšali maslac i na kraju Lino Ladu Gold Creamy.
  9. Dolcela Šlag 5 + istucite da dobijete čvrsti šlag.
  10. Na tanjur za posluživanje stavite prvu koru, premažite trećinom kreme od Lino Lade, preko premažite dijelom šlaga 5+, preko stavite iduću koru i ponovite postupak. Isto učinite i sa trećom korom.

Posluživanje: Poslužite dobro ohlađeno.

Savjet: Dok se hladi, kremu prekrijte folijom tako da ju dodiruje, na taj način ćete izbjeći stvaranje korice.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”