Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje. Najzastupljeniji začin mađarske kuhinje je paprika bilo da je svježa, sušena ili mljevena od koje proizlaze pikantni, aromatični okusi.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš

Sastojci

  • 1 kg pilećih bataka sa zabatcima
  • 150 g luka
  • 200 g zelene svježe paprike
  • 2-3 Feferona Podravka
  • 1-2 suha feferona
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica Vegete
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 500 ml vode
  • 3 žlica ulja

Priprema

  1. Na dobro zagrijanom ulju popecite piletinu s obje strane do zlatne boje.
  2. Dodajte sitno nasjeckani luk i papriku narezanu na tanje rezance, pa još popecite na laganoj vatri par minuta.
  3. Nakon toga dodajte sitno narezane feferone i suhi feferon, mljevenu papriku i 1 žlicu Vegete.
  4. Promiješajte, zalijte vodom, poklopite i kuhajte dok piletina ne omekša i ne počne se odvajati od kosti.

Posluživanje: Ugasite, umiješajte kiselo vrhnje i topli paprikaš poslužite uz kuhane široke rezance.

Savjet: Ako želite da jelo ne bude preljuto, čiliju izvadite sjemenke i za to upotrijebite rukavice.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus