Vegetarijanske enchilade
- Recept by coolinarika.com -Enchiladu čini bogati nadjev koji možete prilagoditi vašem ukusu, a ova vegetarijanska izvedba s batatom, špinatom i grahom pravo je otkriće. Uz polutvrdi sir i umak od jogurta još je slasnija.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite batat narezan na kockice i popecite uz miješanje. Dodajte narezani špinat i kratko popecite da uvene. Zatim dodajte ocijeđeni grah, 300 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta te kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta. Tortilje nadjenite nadjevom, na svaku stavite malo sira i savijte. Nadjevene tortilje posložite u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite preostalim sirom. Zagrijte tortilje u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Poslužite tople tortilje s umakom od jogurta.
Savjet: Za umak grčkom jogurtu dodajte suhe začine i malo soli.