Tacosi s grahom
- Recept by coolinarika.com -Maštovitost meksičke kuhinje ukomponirana u tacose, u tren oka postaje kompletan obrok, a okus upotpunjava umak od jogurta i češnjaka.
Priprema
Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite do rumene boje. Umiješajte ocijeđeni grah, posolite i pospite mljevenim crnim paprom. Kratko propirjajte da se sastojci povežu. Avokado očistite, narežite na ploške i nakapajte sokom limete. Rajčice prerežite popola, a salatu narežite na rezance. Grčkom jogurtu dodajte protisnuti češnjak, malo soli, svježe mljeveni crni papar i korijandar. Tortilje lagano zagrijte na suhoj tavi da se lakše saviju, pa ih nadjenite pripremljenim mesom s grahom. Preko nadjeva stavite malo salate, rajčice, avokada i malo umaka.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Volite li pikantniji okus, u umak dodajte malo Vegeta Maestro chilija.