Lino mousse s lješnjacima
- Recept by coolinarika.com -Slojevi kreme u desertu posluženom sa speculaas keksima neodoljiv su spoj nježnog okusa s karakterom lješnjaka i primamljivog prugastog izgleda.

Priprema
Mascarpone i Lino ladu izmiješajte u jednoličnu kremu. Slatko vrhnje istucite u šlag te umiješajte u pripremljenu kremu. Za umak Lino ladi dodajte liker i malo tople vode (4 žlice) da dobijete gust umak koji lagano teče sa žlice. Kremu rasporedite u 4 posudice ili visoke čaše tako da nanosite naizmjenično žlicu kreme, a zatim tanak sloj umaka. Držite u hladnjaku dok ne postane čvrsto (nekoliko sati).
Posluživanje: Mousse poslužite sa speculaas keksima.
Savjet: Zbog ljepšeg izgleda umak nanesite uz rub da se vide slojevi. Slasticu pripremite u 4 visoke čaše.