Bundeva

Kraljica jeseni

Tiramisu s bundevom

Bundeva se izvrsno snalazi u slasticama i mnogi je s pravom nazivaju kraljicom jeseni. Uz malo mašte pretvorite je u desert s tiramisuom, a doživljaj možete naglasiti aromatičnim okusima ruma ili vanilije.

  • 40 min
  • Jednostavno
Tiramisu s bundevom

Sastojci

Za posluživanje:

  • kakao u prahu

Priprema

  1. Bundevu prerežite na pola, očistite od sjemenki te narežite na sitne kockice, otprilike 0,5 x 0,5 centimetra. U tavu dodajte bundevu, maslac, aromatizirane šećere te smeđi šećer ili med.
  2. Pecite bundevu 15-20 minuta na srednje jakoj vatri uz miješanje sve dok se barem pola količine ne karamelizira. Stavite sa strane kada je gotovo, da se malo ohladi.
  3. U posudu stavite mlijeko isipajte sadržaj vrećice za Tiramisu. Miksajte električnim mikserom na srednjoj brzini 5 minuta, po želji dodajte rum i promiješajte.
  4. Piškote prepolovite i kratko potopite u kavi.
  5. Tiramisu složite u četvrtastu posudu ili napravite pojedinačne porcije u čašama. Na piškote rasporedite dio bundeve i kreme pa ponovite postupak.

Posluživanje: Na kraju posipajte s malo kakaa u prahu.

Savjet: Za bezalkoholnu verziju slastice možete u mlijeko za pripremu tiramisu kreme umjesto ruma dodati Dolcela Rum šećer ili Dolcela Vanilin šećer.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat