Meksički grah s rebarcima
- Recept by coolinarika.com -Meksiko na tanjuru oduševljava ljubitelje ljutih jela koja savršeno nastaju uz začin Vegete Natur za meksička jela.
Priprema
Rebarca narezana na manje komade pospite Vegetom Natur za meksička jela, ulijte vino i 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati 30 minuta. U široj posudi zagrijte žlicu ulja, pa na njega stavite meso iz marinade. Popecite ga sa svih strana, dodajte sitno narezani luk, a zatim na kockice narezanu papriku. Kratko popecite, a zatim ulijte vode toliko da pokrijete sadržaj. Kuhajte poklopljeno, na laganoj vatri, da meso omekša. Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac. Gussnel razmutite u malo vode i umiješajte u jelo da se zgusne.
Posluživanje: Poslužite rebarca s grahom i popečene tortilje ili palentu narezanu na kocke.
Savjet: Ako volite jače pikantno, dodajte još Vegete Natur za meksička jela po želji.