Pureći burgeri
- Recept by coolinarika.com -Isprobajte pileći burger s tikvicama uz umak od grčkog jogurta i metvice i uživajte u savršenoj kombinaciji.
Priprema
Mesu dodajte jaje, naribanu tikvicu, Vegetu Natur za burgere i dobro promiješajte. Od pripremljene smjese oblikujte burgere. Popecite ih na nauljenoj tavi s obiju strana do zlatne boje. Od grčkog jogurta i metvice pripremite osvježavajući umak. Pecivo prerežite, pa na donji sloj prvo stavite žličicu umaka, preko njega plošku rajčice, zatim kolutove luka i na kraju burger. Pokrijte ploškom rajčice, žličicom umaka, a zatim poklopite drugim dijelom peciva.
Posluživanje: Poslužite odmah s umakom od jogurta s metvicom.
Savjet: Tikvice naribajte na ribež za jabuke koje potom ne smiju dugo stajati prije pečenja jer u dodiru sa solju puštaju vodu.