Pureći burgeri

Isprobajte pileći burger s tikvicama uz umak od grčkog jogurta i metvice i uživajte u savršenoj kombinaciji.

  • 30 min
  • Jednostavno
Pureći burgeri

Sastojci

Za umak

  • 150 g grčkog jogurta

Za umak

  • 1 žličica svježe ili ½ žličice sušene metvice

Priprema

  1. Mesu dodajte jaje, naribanu tikvicu, Vegetu Natur za burgere i dobro promiješajte. Od pripremljene smjese oblikujte burgere.
  2. Popecite ih na nauljenoj tavi s obiju strana do zlatne boje.
  3. Od grčkog jogurta i metvice pripremite osvježavajući umak.
  4. Pecivo prerežite, pa na donji sloj prvo stavite žličicu umaka, preko njega plošku rajčice, zatim kolutove luka i na kraju burger.
  5. Pokrijte ploškom rajčice, žličicom umaka, a zatim poklopite drugim dijelom peciva.

Posluživanje: Poslužite odmah s umakom od jogurta s metvicom.

Savjet: Tikvice naribajte na ribež za jabuke koje potom ne smiju dugo stajati prije pečenja jer u dodiru sa solju puštaju vodu.

Začini inspiracije

Monozačini