Crumble sa šljivama
- Recept by coolinarika.com -Uz dodatak cimeta, klinčića i anisa, neodoljivi slatkasto-kiseli crumble sa šljivama donosi i osjećaj ugode i topline. Zahvaljujemo blogerici Doris Valković na ustupljenom receptu.
![Crumble sa šljivama](https://podravkaiovariations.azureedge.net/32f620be-28ef-11ed-a621-e245f1e94d4c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Šljive o čistite od koštica i narežite na komadiće. Stavite ih u posudu za kuhanje, dodajte cimet šećer, začine (ako ih koristite) i vodu (tek toliko da pokrije dno posude). Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju. Dodajte Gussnel koji ste razmutili u malo vode, promiješajte, pa kuhajte još jednu minutu. Ako ste koristili anis, izvadite ga sada van. Za posip, u zdjeli pomiješajte brašno i šećer, dodajte kockice maslaca i rukama ili vilicom zgnječite maslac i povežite ga sa suhim sastojcima u mrvice. Kuhane šljive prebacite u posudu za pečenje, poravnajte i pospite mrvicama. Pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Savjet: Umjesto polubijelog, možete koristiti i Pirovo brašno Podravka.