Crumble sa šljivama

Uz dodatak cimeta, klinčića i anisa, neodoljivi slatkasto-kiseli crumble sa šljivama donosi i osjećaj ugode i topline. Zahvaljujemo blogerici Doris Valković na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Jednostavno
Crumble sa šljivama

Sastojci

Za posip:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
  2. Šljive o čistite od koštica i narežite na komadiće. Stavite ih u posudu za kuhanje, dodajte cimet šećer, začine (ako ih koristite) i vodu (tek toliko da pokrije dno posude).
  3. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju.
  4. Dodajte Gussnel koji ste razmutili u malo vode, promiješajte, pa kuhajte još jednu minutu.
  5. Ako ste koristili anis, izvadite ga sada van.
  6. Za posip, u zdjeli pomiješajte brašno i šećer, dodajte kockice maslaca i rukama ili vilicom zgnječite maslac i povežite ga sa suhim sastojcima u mrvice.
  7. Kuhane šljive prebacite u posudu za pečenje, poravnajte i pospite mrvicama.
  8. Pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni.

Savjet: Umjesto polubijelog, možete koristiti i Pirovo brašno Podravka.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...