Zapečena piletina sa šparogama

Sezona zelenih šparoga ne smije se propustiti. Zapečena piletina sa šparogama tek je jedna od ideja kako najbolje istaknuti njihov okus i iskoristiti nutritivnu vrijednost. 

  • 45 min
  • Jednostavno
Zapečena piletina sa šparogama

Sastojci

Priprema

  1. Šparoge očistite i uronite u kipuću posoljenu vodu da se blanširaju 2 minute. Zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi.
  2. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje
  3. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko piletine. Po površini posložite šparoge.
  4. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. Zapečenu piletinu izvadite iz pećnice i po površini posložite ploške kuhanih jaja.

Posluživanje: Sve pospite narezanim vlascem i poslužite.

Savjet: Jelo će biti ukusnije ako u vodu u kojoj se kuhaju šparoge dodate 1 žličicu šećera.

MARI ZA PRAVE STVARI

I proteini mogu biti fini