Zapečena piletina sa šparogama
- Recept by coolinarika.com -Sezona zelenih šparoga ne smije se propustiti. Zapečena piletina sa šparogama tek je jedna od ideja kako najbolje istaknuti njihov okus i iskoristiti nutritivnu vrijednost.
Priprema
Šparoge očistite i uronite u kipuću posoljenu vodu da se blanširaju 2 minute. Zatim ih izvadite i ohladite u hladnoj vodi. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko piletine. Po površini posložite šparoge. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Zapečenu piletinu izvadite iz pećnice i po površini posložite ploške kuhanih jaja.
Posluživanje: Sve pospite narezanim vlascem i poslužite.
Savjet: Jelo će biti ukusnije ako u vodu u kojoj se kuhaju šparoge dodate 1 žličicu šećera.