Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Pileća salata to go

Pileću salatu to go možete ponijeti uvijek kada si želite osigurati hranjiv obrok na mjestu i trenutku kada i gdje to vama odgovara. Sastojke možete prilagoditi, a bitno je samo držati se savjeta da salatu prelijete umakom tek prije konzumacije.

  • 25 min
  • Jednostavno
Pileća salata to go

Sastojci

  • 100 g pilećeg filea
  • sol
  • 1 šalica kineskog kupusa (Napa kupus)
  • ¼ ljubičastog luka
  • ½ crvene paprike
  • ½ salatnog krastavca
  • 1 manja mrkva
  • nekoliko listova mente
  • svježi korijander
  • 1 žlica kikirikija
  • malo Vegete

Za preljev:

  • 2 žličice soka od limete
  • 2 žličice rižinog octa
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žličica šećera
  • ½ češnja češnjaka
  • prstohvat Vegeta Maestro Chilia mljevenog

Priprema

  1. Piletinu skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Povrće za salatu pripremite tako da kineskom kupusu narezanom na rezance dodate narezani luk i papriku narezanu na tanke rezance.
  3. Krastavcu izvadite sjemenke, pa ga narežite na ploške, a mrkvu narežite julienned ili naribajte te dodajte ostalom povrću.
  4. Dodajte grubo nasjeckan korijander i nasjeckanu mentu te promiješajte.
  5. U posudu za ponijeti (to go) stavite narezano povrće. Preko povrća složite piletinu narezanu na rezance. Pospite tostiranim, grubo nasjeckanim kikirikijem.
  6. Preljev pripremite u staklenki. Stavite ocijeđeni sok limete, rižin ocat, maslinovo ulje, šećer, vrlo sitno nasjeckan češnjak i chili.
  7. Sve sastojke protresite i ostavite 10 minuta da se okusi stope.
  8. Salatu prije posluživanja prelijte pripremljenim preljevom i promiješajte, pa ostavite stajati 2-3 minute da povrće omekša.

Posluživanje: Pospite s malo Vegete i poslužite.

Savjet: Salatu prelijte pripremljenim preljevom tek prije konzumacije, u suprotnom će povrće previše omekšati. 

Rajčica

Za rajske užitke