PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima

Salata od pečene bundeve i rikule

Sezonu bundeve iskoristite za ukusnu salatu. Zlatnu i hrskavu pečenu bundevu s rikulom i feta sirom savršeno će upotpuniti posip od bučinih koštica i preljev obogaćen medom i senfom.

  • 25 min
  • Jednostavno
Salata od pečene bundeve i rikule

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 240 °C. Tikvu prelijte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i pospite mljevenim crnim paprom.
  2. Ravnomjerno ih rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje. Pecite dok ne postane zlatna i hrskava po rubovima (15 – 20 minuta). Ostavite da se ohladi.
  3. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte ohlađenu bundevu, fetu narezanu na kockice i rikulu.
  4. U maloj zdjelici pomiješajte povrtnu pastu, ostatak maslinova ulja, jabučni ocat, sol, mljeveni crni papar i prelijte preko salate.

Posluživanje: Po vrhu salate pospite bučine koštice i poslužite.

Savjet: U preljev možete dodati 1 žličicu meda i 1 žličicu Podravka Senfa Dijon.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa