Salata od pečene bundeve i rikule
- Recept by coolinarika.com -Sezonu bundeve iskoristite za ukusnu salatu. Zlatnu i hrskavu pečenu bundevu s rikulom i feta sirom savršeno će upotpuniti posip od bučinih koštica i preljev obogaćen medom i senfom.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 240 °C. Tikvu prelijte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i pospite mljevenim crnim paprom. Ravnomjerno ih rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje. Pecite dok ne postane zlatna i hrskava po rubovima (15 – 20 minuta). Ostavite da se ohladi. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte ohlađenu bundevu, fetu narezanu na kockice i rikulu. U maloj zdjelici pomiješajte povrtnu pastu, ostatak maslinova ulja, jabučni ocat, sol, mljeveni crni papar i prelijte preko salate.
Posluživanje: Po vrhu salate pospite bučine koštice i poslužite.
Savjet: U preljev možete dodati 1 žličicu meda i 1 žličicu Podravka Senfa Dijon.