Lángosok

Još jedno konkretno jelo, čiji dominantan okus pružaju češnjak i ljuta papričica, pružit će vam dovoljnu energiju i snagu za dnevne napore. Od krumpirova tijesta oblikujte tanke lepinje, ispecite i poslužite toplo uz vrhnje, češnjak i feferone.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Lángosok

Sastojci

Za tijesto

Za umak

  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica narezanih ljutih feferona
  • malo soli
  • 200 ml kiselog vrhnja

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci i još topao ogulite i naribajte.
  2. U 50 ml toplog mlijeka dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Ostavite ga na toplom mjestu oko 5 minuta.
  3. U zdjelu stavite brašno, dodajte sol, krumpir, Vegetu, ulje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko. Sve zajedno izmiješajte električnom miješalicom i pokriveno ostavite stajati na toplom mjestu da se diže 40-ak minuta.
  4. Od dobivenih komadića tijesta oblikujte tanke lepinje debljine oko 2 cm, pa ih pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 3 minute, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
  5. Pečene lepinje stavite na upijajući papir kako bi se upila suvišna masnoća.
  6. Za umak, vrhnje pomiješajte s malo soli, nasjeckanim češnjakom i feferonom.

Posluživanje: Lángosok poslužite topao uz umak od vrhnja.

Savjet: Češnjak i ljutu papričicu možete pomiješati s 50 ml ulja, pa u tom slučaju izostavite vrhnje.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.