Salata s tofuom i povrćem

Zanimljivu salatu s preljevom od meda i đumbira protresite prije posluživanja i uživajte u šarenoj mješavini svježih zalogaja.

  • Jednostavno
Salata s tofuom i povrćem

Sastojci

Za preljev

  • 40 ml maslinova ulja
  • soka limuna
  • 1 žlica meda od bagrema
  • ½ žličice Vegeta Maestro Đumbira
  • 1 protisnuti češanj češnjaka
  • 1 žlica tamari (ili umaka od soje)

Priprema

  1. Ječmenu kašu skuhajte u posoljenoj vodi i ohladite.
  2. Ječmenoj kaši dodajte mahune, krastavac narezan na kockice, prerezane rajčice, grubo naribanu mrkvu, ocijeđeni kukuruz šećerac i isprane klice.
  3. Preljev pripremite od maslinova ulja, soka limuna, meda, đumbira, češnjaka i tamari umaka.
  4. U posudu stavite preljev, preko njega pripremljeno povrće i na kraju tofu narezan na kockice.
  5. Prije konzumacije posudu lagano protresite ili promiješajte vilicom.
ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka