Goveđi gulaš s njokima od batata

Goveđi gulaš s njokima nije nimalo neobičan izbor za svakodnevni ručak, ali odlučite li napraviti domaće njoke od batata, ovo će jelo dobiti novu vrijednost

  • 30 min
  • Jednostavno
Goveđi gulaš s njokima od batata

Sastojci

Priprema

  1. Batat operite (nemojte guliti), posvuda izbodite vilicom pa kuhajte u mikrovalnoj pećnici na najjačoj temperaturi oko 7 minuta, dok ne bude mekan u sredini. Možete ga peći i u pećnici na 200°C oko 40 minuta (također izbodenog).
  2. Kad se malo ohladi, prerežite ga napola i izdubite meso iz njega (oko 200 g).
  3. Batat izgnječite vilicom, dodajte jaje, sol i promiješajte.
  4. Zatim dodajte brašno, malo po malo i zamijesite tijesto na radnoj plohi.
  5. Tijesto je gotovo kad je i dalje mekano, ali više se ne lijepi za radnu plohu.
  6. Podijelite ga na par dijelova i svaki razvaljajte u uski valjak (debljina oko 1,5 cm). Izrežite njoke i po želji ih oblikujte pomoći stražnje strane vilice kako biste dobili nabore koji će lakše zadržati umak. Ukoliko imate previše njoka, višak zamrznite.
  7. Zagrijte posoljenu vodu u velikoj posudi pa kuhajte njoke 3-4 minute, dok ne isplivaju na površinu i jednom ih promiješavši. Iscijedite ih i stavite u tanjure za posluživanje.
  8. Za to vrijeme gulaš stavite u posudu i zagrijte te kuhajte 3-4 minute na srednjoj vatri.

Posluživanje: Poslužite njoke prelivene goveđim gulašom.

Savjet: Za ovo jelo umjesto domaćih njoka od batata možete koristiti i kupovne krumpirove njoke. *Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina