Topli sendviči s avokadom i ricottom

Zanimljivi veganski sendviči privući će vas svojim zelenim nadjevom i finim okusom ricotte, a mozzarella, avokado i maslinovo ulje prožet će kremozan okus Mediterana između ploški popečenog kruha.

  • 30 min
  • Jednostavno
Topli sendviči s avokadom i ricottom

Sastojci

  • 4 šalice mladog špinata
  • 125 g razmrvljenog mladog sira (ricotta)
  • 2 zrela avokada
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica Vegeta & Spiruline
  • Vegeta Maestro Crni papar zrno
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 200 g mozzarelle
  • 4 žlice maslaca (sobne temperature)
  • 8 ploški kruha oblika tosta (integralni sa sjemenkama)

Priprema

  1. Špinatu dodajte sir, avokado narezan na manje komade, protisnuti češnjak, Vegeta & Spirulinu i svježe mljeveni crni papar.
  2. Usitnite u električnoj sjeckalici postupno dodajući maslinovo ulje.Na kraju dodajte naribanu mozzarellu.
  3. Ploške kruha premažite maslacem i na 4 ploške na stranu bez maslaca rasporedite smjesu s avokadom.
  4. Poklopite s preostalim ploškama tako da strana s maslacem bude izvana.
  5. Veliku tavu zagrijte na laganoj vatri, pa na nju stavite sendviče. Kad porumene lopaticom okrenite i zapecite i drugu stranu.

Posluživanje: Sendviče poslužite odmah tople.

Savjet: Za ljepši izgled prije posluživanja dijagonalno prerežite sendvič.

Gulaš

Inspirirani tradicijom