Kremasta pileća salata s grožđem
- Recept by coolinarika.com -Ostatke hrane možemo iskoristiti na bezbroj dobrih načina ukoliko uključimo maštu. Pa tako ostaci kuhane ili pečene piletine uz nekoliko dodataka postaju ukusna salata. Dodate li ostatke iste salate u pecivo, dobili ste sočan sendvič. Ne znamo za Vas, ali nama je od danas kremasta pileća salata s grožđem favorit tjednog jelovnika.
Priprema
U veliku zdjelu dodajte kuhanu piletinu, grožđe, celer, zeleni luk i kopar, a zatim lagano promiješajte da se svi sastojci sjedine. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, Vegetu, limunov sok, sol i papar. Dodajte preljev u smjesu s piletinom i lagano miješajte dok sve ne bude ravnomjerno obloženo. Čvrsto pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 – 2 sata ili čak preko noći.
Savjet: Salatu možete poslužiti i kao sendvič u kroasanima ili kajzericama. Prerežite pecivo popola, stavite list zelene salate i žlicu salate od piletine.