Kremasta pileća salata s grožđem

Ostatke hrane možemo iskoristiti na bezbroj dobrih načina ukoliko uključimo maštu. Pa tako ostaci kuhane ili pečene piletine uz nekoliko dodataka postaju ukusna salata. Dodate li ostatke iste salate u pecivo, dobili ste sočan sendvič. Ne znamo za Vas, ali nama je od danas kremasta pileća salata s grožđem favorit tjednog jelovnika.

  • 45 min
  • Jednostavno
Kremasta pileća salata s grožđem

Sastojci

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 350 g kuhane/pečene piletine, grubo narezane ili natrgane
  • ¼ žličice svježe mljevenog Vegeta Maestro Crnog papra
  • 1 žličica Vegete
  • sok od ½ limuna
  • 60 g milerama
  • 120 g majoneze
  • 1 žličica Vegeta Maestro Kopra
  • 1 veći mladi luk, tanko narezan
  • 2 stapke celera, sitno narezane
  • 100 g grožđa, prepolovljenog

Priprema

  1. U veliku zdjelu dodajte kuhanu piletinu, grožđe, celer, zeleni luk i kopar, a zatim lagano promiješajte da se svi sastojci sjedine.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, Vegetu, limunov sok, sol i papar.
  3. Dodajte preljev u smjesu s piletinom i lagano miješajte dok sve ne bude ravnomjerno obloženo.
  4. Čvrsto pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 – 2 sata ili čak preko noći.

Savjet: Salatu možete poslužiti i kao sendvič u kroasanima ili kajzericama. Prerežite pecivo popola, stavite list zelene salate i žlicu salate od piletine.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu