Pizza kuglof

Odmah u startu otkrivamo kako nam je glavni adut ovog recepta Dolcelina smjesa za kiflice - e da, tako je - to su upravo one koje uvijek uspiju. Ovog puta smo ih prenamijenili i napravili tijesto za pizzu, oblikovali u kuglice i sjedinili s omiljenim nadjevom šunkom, kulenom i sirom. Rezultat je preukusan i sočan pizza kuglof.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pizza kuglof

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C i na lim stavite papir za pečenje.
  2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu, dodajte instant kvasac, ulje i 175 ml tople vode. Sve zajedno miješajte miješalicom (spiralnim nastavcima) 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto koje se počinje oblikovati u kuglu.
  3. Od tijesta izradite kuglice promjera oko 2 cm i stavite u posudu. Otopljenom maslacu dodajte bosiljak, crni papar i prstohvat soli, promiješajte pa prelijte preko kuglica tijesta.
  4. Ploške šunke i kulena narežite na komadiće, a sir naribajte. U kalup za kuglof slažite naizmjence kuglice tijesta, sir, natrganu mozzarellu, šunku i kulen.
  5. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Završite s tijestom i premažite preostalom mješavinom maslaca sa začinima.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
  7. Za umak, pasiranoj rajčici dodajte bosiljak, češnjak, crni papar i sol te promiješajte.

Posluživanje: Pečeni kuglof odmah okrenite na ravan tanjur za posluživanje i još toplog poslužite uz umak od rajčice.

Savjet: Kuglof se jednostavno poslužuje tako da otkinete dio i umočite u pripremljeni umak.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh