Bogata salata s heljdom, ječmom i dresingom od senfa
- Recept by coolinarika.com -Za proslavu Podravkinih 75 godina food blogerica Foodoris pripremila je salatu. Ovaj nutritivno bogat i cjelovit obrok miks je povrća, omiljenih ječma i heljde uz dodatak tostiranih lješnjaka. Rapsodiju okusa pojačao je popularni francuski dressing od senfa.
![Bogata salata s heljdom, ječmom i dresingom od senfa](https://piovariations.cdn.podravka.net/b250e688-4545-11ed-86da-5657edeb5bab/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Skuhajte zasebno ječam i heljdu prema uputama na pakiranju. Pustite da se malo ohlade. Lješnjak kratko tostirajte na suhoj tavi uz neprestano miješanje. Skinute što više opni te nasjeckajte na polovice. Ciklu i mrkvu naribajte, a luk narežite na polumjesece. U dublju zdjelu za salatu dodajte rikole, kuhane žitarice, sjemenke nara, tostirani lješnjak i nasjeckani ljubičasti luk. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, javorov sirup, senf, sol i crni papar te Vegetu BIO.
Posluživanje: Pripremljeni dresing prelijte po salati, promiješajte te poslužite.
Savjet: Za cjeloviti obrok ovoj salati možete dodati kuhanu smeđu ili zelenu leću.