Steak fajite
- Recept by coolinarika.com -Za savršen odrezak prije pečenja bitna je marinada, a nakon pečenja je pak bitno da meso odmori prije posluživanja. Na ovaj ćete način dobiti ukusne steak fajite s aromom povrća i sokom limete.
Priprema
U maloj posudi pomiješajte Vegetu Natur za meksička jela, naribanu koricu i sok limete i 3 žlice ulja u maloj posudi. Sačuvajte 2 žlice marinade u zasebnoj posudi i ostavite sa strane. Odrezak stavite u plastičnu vrećicu, pa ulijte preostalu marinadu. Vrećicu zatvorite, stavite u hladnjak i marinirajte najmanje 1 sat, a može i do 4 sata. U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte krupnije narezan luk i narezanu papriku pa pecite uz često miješanje dok malo ne omekša i karamelizira se (oko 6 minuta). Umiješajte sačuvane 2 žlice marinade i kratko popecite uz stalno miješanje (1 minutu). Pripremljeno povrće stavite na tanjur i pokrijte da ostane toplo. Odrezak izvadite iz marinade dopuštajući da sav višak iscuri. U tavu dodajte 1 žlicu ulja i zagrijte dok se skoro pa ne počne dimiti. Na zagrijanoj tavi pecite odrezak 5 do 6 minuta sa svake strane. Zatim ga stavite na dasku za rezanje, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite 5 minuta da odmori. Odrezak poprečno narežite na tanke ploške i posložite preko pečenog povrća.
Posluživanje: Poslužite u toplim tortiljama nakapano sokom limete.
Savjet: Tortilje slažite tako da na svaku tortilju stavite malo povrća, par ploški steaka, prelijete salsom i dodajte komadiće feta sira.