Gorički kotlet
- Recept by coolinarika.com -Pripremite kotlete u umaku s goričkim krumpirom ili širokim rezancima, a uz umak od crnog vina ovo jelo će biti neodoljivo.
Priprema
Kotlete malo posolite, popaprite, uvaljajte u kukuruzno brašno (samo s jedne strane), a zatim pobrašnjenu stranu stavite na zagrijanu mast. Kotlete pecite na zagrijanoj masti dok ne porumene s obje strane. Pečene kotlete izvadite na topli tanjur. Sadržaj vrećice Fant umaka uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhajte 3 minute na laganoj vatri neprestano miješajući. Na preostalu masnoću od kotleta dodajte suhe šljive i kratko popržite, vratite, prelijte pripremljenim Fantom za lovački umak i sve zajedno dalje pirjajte na umjerenoj vatri. Pri kraju pirjanja dodajte vino i očišćene bobe grožđa.
Posluživanje: Poslužite kotlete u umaku s goričkim krumpirom ili širokim rezancima.
Savjet: Koristite bobice stolnog grožđa bijelog ili crvenog.