Varivo od kiselog kupusa s mesom
- Recept by coolinarika.com -Zimi treba pojesti nešto kuhano, toplo i zasitno – barem jednom na dan! Krepka variva, poput ovoga s kiselim kupusom, dobar su izvor hranjivih tvari, a osim toga su i praktična: skuhajte ih u ponedjeljak i jedite do srijede!
Priprema
Na zagrijanom ulju popecite luk narezan na ploške, a zatim slaninu i svinjetinu narezane na kocke. Nastavite peći oko 5 minuta uz stalno miješanje, a zatim posudu maknite s vatre. Dodajte papriku u prahu, kiseli kupus, Vegetu i sve dobro izmiješajte. Zalijte s dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 1 sat. Tijekom kuhanja, umiješajte mažuran, kim, protisnuti češnjak, narezani feferon i peršin. Pred kraj dodajte kuhani grah i Gussnel, koji ste prethodno razmutili u malo vode. Kratko prokuhajte i po potrebi dodajte malo vode.
Posluživanje: Varivo od kiselog kupusa poslužite uz restani ili kuhani krumpir.
Savjet: Kiseli kupus možete skuhati odvojeno u drugom loncu (oko 30 minuta), a zatim dodajte pirjanom mesu s lukom. Tako će jelo će biti prije gotovo.