Pečene pastrve na mamin način

Šveđani znaju kako s namještajem, ali znaju i kako s ribom! Pastrva je čest i omiljen izbor, posebno kada ga pripremaju “na mamin način”, tj. zapečene u pećnici. Hrvatske su mame u ovaj recept uključile i Vegetu!

  • 60 min
  • Jednostavno
Pečene pastrve na mamin način

Sastojci

Priprema

  1. Pastrve očistite i operite, pa im škarama odrežite peraje. Iznutra i izvana pospite ih Vegetom i paprom.
  2. Nasjeckani luk i peršin pomiješajte s limunovim sokom, pa dobivenom smjesom napunite šupljinu pastrva.
  3. Tako pripremljene pastrve stavite u nauljenu tepsiju, prelijte slatkim vrhnjem i pospite krušnim mrvicama.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta, uz povremeno prelijevanje umakom od pečenja.

Posluživanje: Pečene pastrve poslužite uz kuhani ili pire krumpir.

Savjet: Mješavini luka, peršina i limunova soka možete dodati i češanj češnjaka.

Ajvar

Razmazi svoje nepce