Pečene pastrve na mamin način
- Recept by coolinarika.com -Šveđani znaju kako s namještajem, ali znaju i kako s ribom! Pastrva je čest i omiljen izbor, posebno kada ga pripremaju “na mamin način”, tj. zapečene u pećnici. Hrvatske su mame u ovaj recept uključile i Vegetu!
Priprema
Pastrve očistite i operite, pa im škarama odrežite peraje. Iznutra i izvana pospite ih Vegetom i paprom. Nasjeckani luk i peršin pomiješajte s limunovim sokom, pa dobivenom smjesom napunite šupljinu pastrva. Tako pripremljene pastrve stavite u nauljenu tepsiju, prelijte slatkim vrhnjem i pospite krušnim mrvicama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta, uz povremeno prelijevanje umakom od pečenja.
Posluživanje: Pečene pastrve poslužite uz kuhani ili pire krumpir.
Savjet: Mješavini luka, peršina i limunova soka možete dodati i češanj češnjaka.