BBQ piletina iz pećnice

Pileće batke i zabatke začinite ljutim ili klasičnim barbecue umacima koji jelima daju bogat, pikantan i dimljeni okus i uživajte u BBQ piletini iz pećnice. Jelo upotpunite omiljenim prilogom, a mi predlažemo kuhani kukuruz. Zahvaljujemo Andei Cukrov bloga Cukar na ustupljenom receptu.

  • 45 min
  • Jednostavno
BBQ piletina iz pećnice

Sastojci

Za posluživanje:

  • kuhani kukuruz

Priprema

  1. Pileće batke i zabatke posolite i premažite s malo maslinova ulja.
  2. Složite ih na lim za pečenje, pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C pod grillom.
  3. Kada piletina dobije lijepu boju, nakon 30 minuta, premažite je BBQ umakom.
  4. Smanjite temperaturu pečenja na 180°C i pecite još 10 minuta dok se sve lijepo ne zapeče.
  5. Pečenu piletinu izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinom i sezamom.

Posluživanje: Poslužite je odmah uz kuhani kukuruz i još umaka. 

Savjet: Ako volite jače pikantno jelo umjesto BBQ Spicy hot umaka upotrijebite Podravka BBQ Jalapeno, a ako volite umjereno začinjeno Podravka BBQ umak Classic.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka