BBQ piletina iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Pileće batke i zabatke začinite ljutim ili klasičnim barbecue umacima koji jelima daju bogat, pikantan i dimljeni okus i uživajte u BBQ piletini iz pećnice. Jelo upotpunite omiljenim prilogom, a mi predlažemo kuhani kukuruz. Zahvaljujemo Andei Cukrov bloga Cukar na ustupljenom receptu.

Priprema
Pileće batke i zabatke posolite i premažite s malo maslinova ulja. Složite ih na lim za pečenje, pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C pod grillom. Kada piletina dobije lijepu boju, nakon 30 minuta, premažite je BBQ umakom. Smanjite temperaturu pečenja na 180°C i pecite još 10 minuta dok se sve lijepo ne zapeče. Pečenu piletinu izvadite iz pećnice i pospite nasjeckanim peršinom i sezamom.
Posluživanje: Poslužite je odmah uz kuhani kukuruz i još umaka.
Savjet: Ako volite jače pikantno jelo umjesto BBQ Spicy hot umaka upotrijebite Podravka BBQ Jalapeno, a ako volite umjereno začinjeno Podravka BBQ umak Classic.