Blagdanska muffin torta

Milana Vlaović uz svoju bogatu karijeru novinarke, skladateljice i spisateljice uvijek ima vremena i za slatki zalogaj. Tako je nastala efektna i jednostavna, blagdanska muffin torta koju poklanja Podravki za uspješnih 75 godina djelovanja.

  • 45 min
  • Jednostavno
Blagdanska muffin torta

Sastojci

Za biskvit:

Za kremu:

Priprema

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, bourbon vanilija šećer i 150 ml vode.
  2. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2-3 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte promjera 20 cm. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
  4. Kad je biskvit pečen i ohlađen prerežite ga po pola i premažite Lino Ladom Gold. Poklopite drugim dijelom biskvita.
  5. Za kremu, u mascarpone sir umiješajte vrhnje za šlag, dodajte Lino Ladu Gold, pa sve dobro izmiješajte električnom miješalicom.

Posluživanje: Tortu premažite kremom te pomoću slastičarske vrećice ukrasite tortu kremom i poslužite.

Savjet: Tortu ukrasite zvjezdicama i prigodnim ukrasima pripremljenim od Dolcela Bijelog fondanta. 

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa