Burgeri od crnog graha

Burgeri od crnog graha iznenađujuće su ukusni i brzo se pripremaju. Stižu li vam na večeru vege gosti, ovim jelom priskrbit ćete niz pohvala.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Burgeri od crnog graha

Sastojci

Priprema

  1. Gljive sitno narežite i stavite na zagrijano maslinovo ulje te kratko pirjajte da tekućina ispari. Zatim dodajte usitnjenu brokulu, zajedno popecite da uvene i maknite s vatre.
  2. Fant razmutite u 70 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. U posudu stavite crni grah, kukuruz šećerac, peršin, ocijeđen sok limuna te dodajte pripremljene gljive s brokulom i Fant. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  4. Dio možete usitniti (štapnim mikserom ili električnom sjeckalicom) da se smjesa bolje poveže.
  5. Oblikujte pljeskavice veličine hamburgera. Pecite na srednje jakoj vatri (ili grill tavi) sa svake strane.

Posluživanje: Poslužite tople.

Savjet: U smjesu možete umiješati 2 žlice naribanog parmezana ili sir koji koristite.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima