Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Karpati

Zbog naboranih kora i šećera u prahu ovaj kolač podsjeća na planinu prekrivenu snijegom. I ne oduševljava samo izgledom već i okusom, savršenim spojem kreme i voća. Finu Dolcela kremu za kremšnite nije potrebno kuhati i za pripremu je dovoljno dodati vodu, pa tako priprema štedi i vrijeme. A voće možete zamijeniti vašim omiljenim i sam kolač lako prilagoditi vlastitom ukusu.*******************************************Zahvaljujemo Mili Butorcu s bloga Hungry Mile na ustupljenom receptu                    

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Karpati

Sastojci

Za kore

Za krema

Dodatno

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 450 g šumskog voća
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Za pripremu kora, vodu i maslac stavite u lončić i pustite da zakipe. Kad smjesa zakipi, maknite s vatre, pa dodajte brašno i sol i dobro kuhačom izmiješajte. Smjesa treba postati potpuno glatka.
  2. Prebacite u posudu za miksanje mikserom, te u toplo dodajte jedno po jedno jaje. Između svakog jaja dobro izmiksajte.
  3. Pleh od pećnice malo nauljite, prekrijte papirom za pečenje, pa po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
  4. Za kremu, u hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Mikserom lagano promiješajte te nastavite miksati 5 minuta (srednjom brzinom).
  5. Kad se kora ohladi, prerežite je na dva jednaka dijela. Jednu koru stavite na dno posude, pa po njoj rasporedite pripremljenu Dolcela kremu za kremšnite.
  6. Preko kreme ravnomjerno složite voće, na voće dodajte čvrsto umućeno slatko vrhnje, dobro ga zagladite.
  7. Kao poklopac stavite drugu koru i ostavite na hlađenju; ohladite minimalno 2 sata.

Posluživanje: Prije posluživanja kolač pospite šećerom u prahu i izrežite na kocke.

Savjet: Crveno voće vrlo je dekorativno i dobro se sljubljuje s kremom za kremšnite. Ukoliko ga nemate, koristite drugo omiljeno svježe ili voće iz kompota.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži