Zelena salata

Lagana zelena salata dobro ide uz gotovo svako glavno jelo. Glavni sastojak, različite vrste salate, birajte prema sezoni. Umjesto klasičnim preljevom od ulja i octa, začinite je osvježavajućom kombinacijom s limunovim sokom.

  • 20 min
  • Jednostavno
Zelena salata

Sastojci

  • 400 g zelene salate (puterica, reckava salata)

Za salatni preljev

  • 4 žlice ulja
  • 1 žličica Vegete
  • 4 žlice limunova soka

Priprema

  1. Salatu operite, a zadebljali dio odrežite. Narežite ju na deblje rezance i stavite u zdjelu za posluživanje.
  2. Ulje pomiješajte s limunovim sokom i Vegetom. Mješavinom prelijte pripremljenu salatu.

Posluživanje: Salatu lagano promiješajte i poslužite.

Savjet: Salatu dobro ocijedite, narežite na rezance i začinite salatnim preljevom neposredno prije posluživanja.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje