Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Čokoladna torta s narančom

Čokolada oduvijek zauzima posebno mjesto u svijetu slastica, a s aromom naranče, čokoladna mousse torta postaje jedinstven i osvježavajući desert.

  • 35 min
  • Jednostavno
Čokoladna torta s narančom

Sastojci

Za podlogu:

  • 50 g čokolade (ili mljevene čokolade)
  • 150 g mljevenog keksa
  • 1 Dolcela Naranča šećer
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 3 žlice mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 60 g mljevenih lješnjaka

Za kremu:

Za ganache:

  • 100 g slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade
  • 60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka

Priprema

  1. Čokoladu usitnite u električnoj sjeckalici.
  2. Dodajte mljevene kekse, Naranča šećer, kakao, navlažite mlijekom i dobro promiješajte.
  3. Dodajte otopljeni maslac, lješnjake, promiješajte i ravnomjerno rasporedite u kalup za torte Ø 22 cm.
  4. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
  5. Za kremu mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Dodajte naranča šećer, sadržaj vrećice Krema za kolače okus čokolada i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati nekoliko minute maksimalnom brzinom te na kraju umiješajte mascarpone.
  6. Kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu i poravnajte. Tortu držite u hladnjaku do posluži-vanja ili barem 1 sat.
  7. Ohlađenu tortu pospite krupno sjeckanim lješnjacima i ukrasite po želji.
  8. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Natrganu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem te miješajte da se čokolada otopi i postane kremasta.

Posluživanje: Prije posluživanja, komad torte prelijte ganacheom.

Savjet: Tortu možete i po cijeloj površini preliti ganacheom i ohladiti, a prije posluživanja posuti lješnjacima i ukrasiti.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina