Tacosi s povrćem i finim preljevom

Kada želimo da se obično jelo poput tacosa istakne među svima do sada isprobanima, učinit ćemo to posebnim preljevom od jogurta, paštete, čilija, meda i peršina. Priznajte da zvuči dovoljno primamljivo i intrigantno.  

  • 30 min
  • Jednostavno
Tacosi s povrćem i finim preljevom

Sastojci

  • 1 pileći file (oko 150 g)
  • sol
  • Vegeta Maestro Crni papar
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 rajčica
  • 100 g salatnog krastavca
  • 1 žuta paprika
  • mlada rikula
  • 2 tortilje (srednje)

Za preljev

Priprema

  1. Pileći file prerežite da dobijete 2 odreska. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
  2. Na zagrijanom ulju u tavici popecite piletinu do zlatne boje, izvadite i ostavite da se malo ohladi.
  3. Piletinu narežite na trakice, rajčicu na ploške, papriku na rezance, krastavce po pola, a zatim na ploške.
  4. Preljev pripremite tako da u zdjelicu stavite jogurt, dodate paštetu sobne temperature, prstohvat čilija, med i peršin. Dobro promiješajte pjenjačom da dobijete kremasti preljev.
  5. Tortilje zagrijte na suhoj tavi da omekšaju i da se lakše mogu saviti.
  6. Na svaku tortilju stavite pripremljeno povrće, piletinu i preko svega preljev.

Posluživanje: Tortilje preklopite i poslužite.

Savjet: Umjesto piletine možete koristiti hladne ostatke od raznog pečenja.  

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...