Tacosi s povrćem i finim preljevom
- Recept by coolinarika.com -Kada želimo da se obično jelo poput tacosa istakne među svima do sada isprobanima, učinit ćemo to posebnim preljevom od jogurta, paštete, čilija, meda i peršina. Priznajte da zvuči dovoljno primamljivo i intrigantno.
Priprema
Pileći file prerežite da dobijete 2 odreska. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim paprom. Na zagrijanom ulju u tavici popecite piletinu do zlatne boje, izvadite i ostavite da se malo ohladi. Piletinu narežite na trakice, rajčicu na ploške, papriku na rezance, krastavce po pola, a zatim na ploške. Preljev pripremite tako da u zdjelicu stavite jogurt, dodate paštetu sobne temperature, prstohvat čilija, med i peršin. Dobro promiješajte pjenjačom da dobijete kremasti preljev. Tortilje zagrijte na suhoj tavi da omekšaju i da se lakše mogu saviti. Na svaku tortilju stavite pripremljeno povrće, piletinu i preko svega preljev.
Posluživanje: Tortilje preklopite i poslužite.
Savjet: Umjesto piletine možete koristiti hladne ostatke od raznog pečenja.