Losos u bijelom umaku
- Recept by coolinarika.com -Pečeni losos obložen kokosovim brašnom i preliven finim umakom s rastopljenom mozzarellom savršeno je jelo za snježne dane.
![Losos u bijelom umaku](https://podravkaiovariations.azureedge.net/fc71210e-640c-11eb-92e0-0242ac120013/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Odreske lososa lagano posolite i popaprite s jedne i druge strane. Pripremljene odreske uvaljajte u kokosovo brašno tako da budu potpuno obloženi kokosom. U tavu na dobro zagrijano ulje stavite odreske, popržite ih nekoliko minuta sa svake strane i prebacite ih u vatrostalnu posudu. Jaja istucite zajedno s vrhnjem, pa dodajte Vegetu pikant, mljevenu papriku, nasjeckani peršin i dobro izmiješajte. Pripremljenom mješavinom prelijte losos, pa po površini rasporedite mozzarellu narezanu na ploške. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15-20 minuta.
Posluživanje: Pečene odreske lososa poslužite uz kuhano povrće.
Savjet: Umjesto odrezaka možete upotrijebiti i filete lososa.