Losos u bijelom umaku
- Recept by coolinarika.com -Pečeni losos obložen kokosovim brašnom i preliven finim umakom s rastopljenom mozzarellom savršeno je jelo za snježne dane.
Priprema
Odreske lososa lagano posolite i popaprite s jedne i druge strane. Pripremljene odreske uvaljajte u kokosovo brašno tako da budu potpuno obloženi kokosom. U tavu na dobro zagrijano ulje stavite odreske, popržite ih nekoliko minuta sa svake strane i prebacite ih u vatrostalnu posudu. Jaja istucite zajedno s vrhnjem, pa dodajte Vegetu pikant, mljevenu papriku, nasjeckani peršin i dobro izmiješajte. Pripremljenom mješavinom prelijte losos, pa po površini rasporedite mozzarellu narezanu na ploške. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15-20 minuta.
Posluživanje: Pečene odreske lososa poslužite uz kuhano povrće.
Savjet: Umjesto odrezaka možete upotrijebiti i filete lososa.