Losos u bijelom umaku

Pečeni losos obložen kokosovim brašnom i preliven finim umakom s rastopljenom mozzarellom savršeno je jelo za snježne dane.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Losos u bijelom umaku

Sastojci

  • 50 g kokosovog brašna
  • 2 žlice ulja
  • 100 g mozzarelle
  • nekoliko grančica kopra
  • sol
  • Vegeta Maestro šareni papar
  • 4 odreska lososa (oko 2 cm debljine)

Za preljev

Priprema

  1. Odreske lososa lagano posolite i popaprite s jedne i druge strane. Pripremljene odreske uvaljajte u kokosovo brašno tako da budu potpuno obloženi kokosom.
  2. U tavu na dobro zagrijano ulje stavite odreske, popržite ih nekoliko minuta sa svake strane i prebacite ih u vatrostalnu posudu.
  3. Jaja istucite zajedno s vrhnjem, pa dodajte Vegetu pikant, mljevenu papriku, nasjeckani peršin i dobro izmiješajte.
  4. Pripremljenom mješavinom prelijte losos, pa po površini rasporedite mozzarellu narezanu na ploške.
  5. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C 15-20 minuta.

Posluživanje: Pečene odreske lososa poslužite uz kuhano povrće.

Savjet: Umjesto odrezaka možete upotrijebiti i filete lososa.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma