Pileći ragu

Za ukusno jelo s piletinom potrebno je još povrće, umak od rajčice i začini koji će ga obogatiti. Pileći ragu poslužite s kremastom palentom i dobit ćete kompletan obrok.

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Pileći ragu

Priprema

  1. Meso posolite i pospite mljevenim crnim paprom. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi s poklopcem pa popecite piletinu sa svake strane (oko 5 minuta), dok ne porumeni.
  2. Izvadite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
  3. U istu tavu dodajte mrkvu narezanu na male kockice i nasjeckan celer, promiješajte i popecite povremeno miješajući, dok se ne karamelizira, 10 – 15 minuta.
  4. Dodajte grubo nasjeckani češnjak povrću i kratko popecite. Zatim dodajte koncentrat rajčice i pastu od luka te zagrijavajte 2-3 minute.
  5. Pojačajte vatru, ulijte vino i dodajte majčinu dušicu. Uz miješanje zagrijavajte dok se vino gotovo potpuno ne upije. Dodajte listove lovora, sjeckanu rajčicu, temeljac i piletinu.
  6. Pustite da zavrije pa smanjite vatru na najnižu. Djelomično poklopite posudu i pirjajte uz povremeno miješanje 35 - 45 minuta. Piletinu pažljivo premjestite na tanjur ili dasku za rezanje.
  7. Koristite 2 vilice da natrgate meso na komade veličine zalogaja. Tako usitnjenu piletinu vratite u lonac s ragu umakom. Promiješajte da se sjedini.

Posluživanje: Pileći ragu poslužite s palentom.

Savjet: Palenta će biti kremasta ako kukuruznu krupicu skuhate u mlijeku kojem ste dodali kockicu maslaca, umjesto u vodi.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...