Kremasta pikantna tjestenina

Tjestenine nikad dosta! Jednostavna, popularna i s mnoštvom mogućnosti kombiniranja, poznata namirnica česta je na stolovima u svako doba godine. Ukoliko ste ljubitelji oštrijih okusa, kremasta pikantna tjestenina je recept za vas. Ukuhavanje tjestenine u umaku i mnoštvo sira garantiraju najkremastiji okus koji možete zamisliti. Uživajte i javite dojmove u komentarima ispod recepta.

  • 30 min
  • Jednostavno
Kremasta pikantna tjestenina

Sastojci

Priprema

  1. U većoj široj posudi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu popecite mljevenu junetinu, uz miješanje, dok ne posmeđi.
  2. Dodajte maslac da se otopi i usitnjeni češnjak.
  3. Zatim dodajte Vegetu Natur za meksička jela, Worcestershire umak, koncentrat rajčice, goveđi temeljac, punomasno mlijeko i sjeckane rajčice.
  4. Pirjajte nekoliko minuta da se sastojci povežu
  5. Dodajte tjesteninu i potopite je u tekućinu. Poklopite i kuhajte 6 minuta. Klizite lopaticom po dnu posude kako biste podigli sve sastojke koji se mogu taložiti na dnu.
  6. Otklopite, provjerite je li tjestenina dovoljno kuhana i smanjite temperaturu.
  7. Postupno umiješajte naribani sir da se otopi. Umaka će biti dosta, ali će se stajanjem zgusnuti i tjestenina će ga i dalje upijati.

Posluživanje: Poslužite kada postignete željenu gustoću.

Savjet: Umjesto mljevene junetine možete koristiti i piletinu narezanu na kockice.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima