Kremasta pikantna tjestenina
- Recept by coolinarika.com -Tjestenine nikad dosta! Jednostavna, popularna i s mnoštvom mogućnosti kombiniranja, poznata namirnica česta je na stolovima u svako doba godine. Ukoliko ste ljubitelji oštrijih okusa, kremasta pikantna tjestenina je recept za vas. Ukuhavanje tjestenine u umaku i mnoštvo sira garantiraju najkremastiji okus koji možete zamisliti. Uživajte i javite dojmove u komentarima ispod recepta.
Priprema
U većoj široj posudi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu popecite mljevenu junetinu, uz miješanje, dok ne posmeđi. Dodajte maslac da se otopi i usitnjeni češnjak. Zatim dodajte Vegetu Natur za meksička jela, Worcestershire umak, koncentrat rajčice, goveđi temeljac, punomasno mlijeko i sjeckane rajčice. Pirjajte nekoliko minuta da se sastojci povežu Dodajte tjesteninu i potopite je u tekućinu. Poklopite i kuhajte 6 minuta. Klizite lopaticom po dnu posude kako biste podigli sve sastojke koji se mogu taložiti na dnu. Otklopite, provjerite je li tjestenina dovoljno kuhana i smanjite temperaturu. Postupno umiješajte naribani sir da se otopi. Umaka će biti dosta, ali će se stajanjem zgusnuti i tjestenina će ga i dalje upijati.
Posluživanje: Poslužite kada postignete željenu gustoću.
Savjet: Umjesto mljevene junetine možete koristiti i piletinu narezanu na kockice.