Čokoladni semifreddo s višnjama
- Recept by coolinarika.com -Semifreddo je talijanska slastica koja se vrlo lako priprema, a krajnji dojam je očaravajuć. Jednom dok isprobate pripremu popularne slastice, steći ćete i vještinu kombiniranja okusa. Čokoladni semifredddo s višnjama brojnima je omiljen, punoću čokolade savršeno upotpunjuju višnje. Isprobajte i u komentarima ispod recepta javite svoje dojmove 😍
Priprema
Kalup za kruh dimenzija oko 10x25 centimetara obložite papirom za pečenje. Kremu pripremite tako da hladno mlijeko dodate sadržaj vrećica šlag kreme čokolada, promiješate i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute. Na dno kalupa stavite trećinu kreme, a na nju dodajte 5 žlica nadjeva od višanja. Prekrijte slojem kreme, ponovno dodajte višnje, a na kraju ostatak kreme. Poravnajte i zamrznite preko noći.
Posluživanje: Zamrznutu kremu lagano okrenite na ravni tanjur, prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite svježim voćem, narežite na ploške i poslužite.
Savjet: Na isti način možete pripremiti semifreddo od vanilije samo upotrijebite Dolcela Šlag kremu vanilija.