Čokoladni semifreddo s višnjama

Semifreddo je talijanska slastica koja se vrlo lako priprema, a krajnji dojam je očaravajuć. Jednom dok isprobate pripremu popularne slastice, steći ćete i vještinu kombiniranja okusa. Čokoladni semifredddo s višnjama brojnima je omiljen, punoću čokolade savršeno upotpunjuju višnje. Isprobajte i u komentarima ispod recepta javite svoje dojmove 😍

  • 20 min
  • Jednostavno
Čokoladni semifreddo s višnjama

Sastojci

Za dekoraciju:

  • otopljena čokolada
  • svježe višnje ili trešnje

Priprema

  1. Kalup za kruh dimenzija oko 10x25 centimetara obložite papirom za pečenje.
  2. Kremu pripremite tako da hladno mlijeko dodate sadržaj vrećica šlag kreme čokolada, promiješate i nastavite miješati električnom miješalicom 3 – 4 minute.
  3. Na dno kalupa stavite trećinu kreme, a na nju dodajte 5 žlica nadjeva od višanja.
  4. Prekrijte slojem kreme, ponovno dodajte višnje, a na kraju ostatak kreme.
  5. Poravnajte i zamrznite preko noći.

Posluživanje: Zamrznutu kremu lagano okrenite na ravni tanjur, prelijte čokoladnim preljevom, ukrasite svježim voćem, narežite na ploške i poslužite.

Savjet: Na isti način možete pripremiti semifreddo od vanilije samo upotrijebite Dolcela Šlag kremu vanilija.

Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete