Palačinke iznenađenja

Neovisno jeste li po prirodi radoznali ili ne, moramo priznati da jestiva iznenađenja mogu biti vrlo ugodna. Jedno takvo pripremila je u obliku palačinki za Podravkinih 75 godina poslovanja voditeljica i glazbenica Ida Prester.

  • 45 min
  • Jednostavno
Palačinke iznenađenja

Sastojci

Za palačinke:

  • 400 ml vode
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • ulje za pečenje
  • 1 Dolcela Palačinke (200 g)

Za nadjev:

Priprema

  1. Mješavini za palačinke dodajte kakao i promiješajte. Dodajte vodu, pa izmiješajte glatko tekuće tijesto i ostavite odmarati 10-15 minuta.
  2. Na zagrijanoj, nauljenoj tavi ispecite 6-8 palačinki, ovisno o promjeru. Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja da se palačinke ne lijepe za tavu.
  3. Za nadjev, slatko vrhnje kratko izmiješajte električnim mikserom, dodajte Šlagfix i izmiješajte u čvrsti šlag.
  4. Na sredini palačinke stavite žlicu šlaga, pa 1-2 žličice Lino Lade Gold i/ili Kokos i rasporedite ploške banane.
  5. Palačinku skupite u zavežljaj i zavežite trakicom naranče. Tako pripremite i ostale palačinke.

Posluživanje: Poslužite kao desert iznenađenja.

Savjet: Umjesto banana možete dodati bobičasto voće ili sjeckanu čokoladu, a i palačinke preliti preljevom od čokolade.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja