Meksičke tortilje s piletinom
- Recept by coolinarika.com -Meksičke tortilje s piletinom uvijek su odličan izbor tražite li nešto hranjivo i jednostavno, a zahvaljujući salati od skute, limete i avokada, ipak nešto nesvakidašnje.
Priprema
Pileće filee prerežite da dobijete tanje odreske. Lagano ih posolite i pospite ružmarinom. Na nauljenu, dobro zagrijanu grill tavu stavite odreske i popecite sa obje strane do rumene boje. Pečene pileće odreske zatim narežite na štapiće. Avokado prerežite, uklonite mu košticu i koru, pa narežite na ploške. Nakapajte ga sokom pola limete. Luk narežite na kockice, a rajčice na pola. Luk, rajčicu i peršin pomiješajte. Lagano posolite, pospite svježe mljevenim paprom i dodajte maslinovo ulje i sok pola limete. Tortilju zagrijte na suhoj tavi pa ju nadjenite. Prvo stavite žlicu Ajvara zatim pripremljeno povrće, ploške avokada i skutu narezanu na kockice.
Posluživanje: Poslužite odmah.
Savjet: Ukoliko koristite slaniji sir, npr. feta sir, povrće nije potrebno soliti. Skuta i feta sir jako dobro se slažu s povrćem u tortilji, ali po želji možete dodati kockice bilo kojeg vama dragog sira.