Čokoladne kocke

Krajem godine veselimo se pripremama za blagdane, a početak divnih dana i ukusnih slastica obilježite s ovim čokoladnim kockama.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Čokoladne kocke

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za dekoraciju

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
  2. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm) i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C.
  4. Kremu pripremite prema uputi na pakiranju. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
  5. Kremu odmah nanesite preko ohlađenog biskvita i ostavite neka se hladi sat, dva u hladnjaku.

Posluživanje: Kolač pospite čokoladnim ostrušcima i poslužite ukrašen Šlag pjenom Dolcela.

Savjet: U kremu možete umiješati voćni liker (naranča, višnja, kruška).

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina