Čokoladne kocke
- Recept by coolinarika.com -Krajem godine veselimo se pripremama za blagdane, a početak divnih dana i ukusnih slastica obilježite s ovim čokoladnim kockama.
Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm) i pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C. Kremu pripremite prema uputi na pakiranju. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu. Kremu odmah nanesite preko ohlađenog biskvita i ostavite neka se hladi sat, dva u hladnjaku.
Posluživanje: Kolač pospite čokoladnim ostrušcima i poslužite ukrašen Šlag pjenom Dolcela.
Savjet: U kremu možete umiješati voćni liker (naranča, višnja, kruška).