Kolač od jagoda

Kad u smočnici naiđete na puding od jagoda, a sezona je svježih, spojite ih u izvrsnu ljetnu poslasticu – svima drag kolač od jagoda! Manje je zahtjevan od pripreme torte, a jednako sočan i mirisan!

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kolač od jagoda

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za ukrašavanje

Priprema

  1. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.
  2. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.
  4. Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
  5. Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi.
  6. Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.

Posluživanje: Kolač narežite i poslužite uz Šlag pjenu.

Savjet: Svježe jagode možete narezati na kriške i uroniti u kremu od pudinga kako biste dobili dekorativnu površinu kolača.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina