Brzi čobanac

Što čini mladi Slavonac kada se na studiju zaželi kuće i mamine kuhinje? Učas priredi svoj studentski čobanac. Na svoj način – brz, ali ukusan.

  • 25 min
  • Jednostavno
Brzi čobanac

Sastojci

Priprema

  1. Pancetu narežite na kockice i stavite u zagrijanu posudu.
  2. Popecite uz miješanje nekoliko minuta.Ulijte vodu i umiješajte sadržaj vrećice Fanta za slavonski čobanac te zagrijte do vrenja.
  3. Dodajte na kockice narezan krumpir, lovorov list i ljutu papričicu. Promiješajte i pirjajte na laganoj vatri dok krumpir bude gotov.
  4. Na kraju umiješajte vino i pospite peršinom.

Posluživanje: Čobanac poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: Uz krumpir možete dodati i neko povrće koje volite (crvenu papriku narezanu na kockice, muškatnu bundevu, itd.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima