Išleri
- Recept by coolinarika.com -U čast davne ljubavi carice Sissi i cara Franje Josipa mali grad Bad Ischl posjećuju i danas mnogi turisti u potrazi za ljubavlju poput one carskoga para. Za utjehu i slatka sjećanja obično im ostanu samo mali slatki, čokoladom preliveni kolačići.
Priprema
Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm). Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C. Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta). Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje: Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.
Savjet: Umjesto ove kreme možete upotrijebiti Kremu za torte Dolcela – priprema će biti kraća, a ukus vas neće iznevjeriti.