Išleri

U čast davne ljubavi carice Sissi i cara Franje Josipa mali grad Bad Ischl posjećuju i danas mnogi turisti u potrazi za ljubavlju poput one carskoga para. Za utjehu i slatka sjećanja obično im ostanu samo mali slatki, čokoladom preliveni kolačići.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Išleri

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Priprema

  1. Od brašna, maslaca, šećera, žumanca i kakaa umijesite tijesto. Razvaljajte tanko i izrežite male kolutiće (3-5 cm).
  2. Stavite na pobrašnjen pleh peći oko 13-15 minuta na 180°C.
  3. Za kremu, u metalnoj zdjeli izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer da dobijete pjenastu kremu, te stavite na parnu kupelj kuhati uz neprekidno miješanje dok krema ne postane gusta i kuhana (oko 15 minuta).
  4. Kada se krema zgusne, malo je ohladite, pa zatim umiješajte razrađeni maslac. Kremu miješajte dok se ne ohladi.
  5. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva. Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje: Dijelom kreme možete išlere dodatno ukrasiti i poslužiti uz kavu.

Savjet: Umjesto ove kreme možete upotrijebiti Kremu za torte Dolcela – priprema će biti kraća, a ukus vas neće iznevjeriti.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.