Blagdanski brancin s pestom
- Recept by coolinarika.com -Prženu ribu prelijte pripremljenim pestom, a po pestu rasporedite na kockice narezane rajčice i poslužite.
Priprema
Filete brancina prerežite na pola, a ako su manji, ostavite u komadu. Posolite ih i popaprite, pa prelijte s malo maslinova ulja i ostavite ih marinirati 15-ak minuta. U električnu sjeckalicu stavite oguljene pistacije i dobro ih usitnite. Dodajte korijandar, slane inćune, 75 ml maslinova ulja, sok limete, naribani parmezan i Vegetu natur mediteran. Sve dobro izmiksajte da dobijete gustu smjesu, odnosno pesto. Filete brancina popržite u dobro zagrijanoj tavi s obiju strana, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Na tanjur za posluživanje složite podlogu od rikole s na manje komade narezanim suhim smokvama koje ste začinili s malo maslinova ulja. Na to posložite prženu ribu, prelijte pripremljenim pestom, a po pestu rasporedite na kockice narezane rajčice i poslužite.
Posluživanje: Po potrebi posolite i popaprite.
Savjet: Suhe smokve možete zamijeniti datuljama.